Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_external_lib' not found or invalid function name in /home/iustq3cl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303
Българската мафия 1996г.  |  iustitia.bg 
  • 24/9/2021

    14C

Българската мафия 1996г.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/iustq3cl/public_html/wp-content/themes/usticia/template-parts/content.php on line 35

Българската мафия

 

Мафията е мащабна форма на организирана престъпност, способна да се намесва негативно (чрез корупция, изнудване, директно насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване) в развитието и нормалното функциониране на държавата и в личните дела на хората.

Мафията има собствена йерархия, ритуали, система от поощрения и наказания. Трафикът на наркотици и оръжия, скланянето към проституция, рекет, хазартът и строителни афери са типичното ѝ поле на изява. В това число могат да влизат и лихварството, отвличането на хора за откуп, обирите това можем да прочетем в Уикипедия.

Да това е класическото лице на мафията познато ни от италианските филми и книгите на Марио Пузо или от холивудските екшъни и драми посветени на т. нар. „мъже на честта“, където играят известни холивудски звезди като Ал Пачино и Робърт Де Ниро, като и харесваният от Бойко Борисов, Марлон Брандо. Дали случайно „Кръстникът“ печели 3 „Оскара“?!

От премиерата му през 1972 г. до „Кръстникът3“ видял бял свят през 1990 г. в България вече са положени основите на българската мафия с държавно участие и основател БКП и ДС в лицето на водещи комунистически деятели и техните слуги от ДС с цел да се осъществи под контрол на т. нар. преход към пазарна икономика и демокрация със запазване и доминиране на червените капитали ръководени от червената номенклатура и финансирани от нея лица с осигурен политически чадър от държавата и нейните органи- МВР, прокуратура, съд, местна власт …

Каква обаче е българската мафия?

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията още преди 5 години пише, че има десетки български групи, които са в “белия” бизнес и същевременно имат добре организиран престъпен бизнес. Обикновено те имат много добър публичен имидж. Престъпният им бизнес е от митнически и данъчни измами до измами с имоти. Създаването и развиването на престъпните групировки в България много наподобява това в Русия. Те са

икономическа необходимост на прехода, обясняма Безлов.

Познатата на всички класическа мафия е замесена в трафика на хора, канали за проституция, оръжие и наркотици, фалшифициране на пари и кражби на моторни превозни средства, отвличания. Тя се свързва с борческата империя ВИС, а по- късно с червената СИК

Истинския възход на борческата империя започва със старта на Юго ембаргото.

За онагледяване можете да прегледате това видео

Това е истинска златна мина за Васил Илиев и неговата прохождаща империя. Милиарди стари левове печелят борците от нарушаването на ембаргото. След този период преименуваната компания вече ВИС-2 се ориентират към туристическия бизнес, зърното, транспорта и други легални отрасли като в същото време рекета, кражбите на коли и изнудванията не спират. През 1994 г. има повече от над 150 фирми свързани с ВИС. Персоналът на групировката надминава 4000 души. ВИС са и монополисти в застрахователния бизнес. Счита се, че около 70 различни застрахователни компании в онези години са свързани с ВИС-2 …

Изграждането на туристическите комплекси Слънчев бряг, Златни пясъци, Пампорово, Боровец и десетки други са свързани с препирането на парите на българската мафия, но тя не е само борческа, милиционерска и т.н.

Мафията в България е свързана най-вече с политическите партии, които се редуват начело на властта.

Около 200 депутати са били свързани с Държавна сигурност (ДС ) и са били НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ?!

В началото през 1988-1990 БКП захрани старта на тази мафия.

През 1991-1994 г. СДС и служебните правителства създадоха среда за безпроблемното развитие на мафията с по-бледото участие на синдикати, БСП, ДПС и други политически партии.

През периода 1995- началото на 1997 г. БСП иницира и подкрепи отделянето и създаването на СИК и гравитиращите около нея.

От януари 1997 до 2001 г. правителството на СДС отново активизира едни стари и няколко нови кланове на мафията, вземете за пример Бургас, където властваше местната клика на СДС, която източваше пристанище, митница, НХК, летище, банки, ГБМелници, износа на зърно, няколко завода , няколко туристически комплекса… Спомнете си приватизацията, която събра от активи за 40 млрд. долара едва около 2 млрд. лева ?! Кои станаха приватизаторите и какво стана с приватизираните предприятия …

Спомнете си една история от ония времена и мотивите на Луканов и Костов, да „помогнат” в свалянето на първото демократично избрано правителство в България, което беше на СДС. Докато за Луканов е естествено по-малката му „рожба” да не е на власт, то за Костов това изглежда на пръв поглед парадоксално, но не е. Парите и обогатяването е движеща сила в техните мотиви.

По това време в СДС и БСП съществуват клановете на т. нар. перестройчици. В СДС водач е Ж.Желев, а в БСП Андрей Луканов. Те не са врагове, а даже се подпомагат. Техните истински врагове са реалните „десни” в СДС и реалните „леви” в БСП. От борбите за власт, властта отива в „Мултигруп” и при Луканов. Това става факт при управлението на правителството на Л.Беров, при което в последващото югоембарго се обогатиха борчески групировки и политически групировки, а държавата загуби приблизително 4 млрд. лева. След провала на правителството на Виденов, не без участието на „Мултигруп” и подобни структури, наследниците на Луканов, като Николай Добрев и приятели, реабилитираха „помощта” на Иван Костов и през 1997 г. месеци след убийството на Луканов той е вече премиер и мечтите му за власт, пари и „приватизация” стават реалност.

Мисля си, че са правилни думите на Иван Костов от вчера пред форума на ДСБ, че не могъл да спре мафията, не само не я спря но я остави да се развива …

Предателската роля на част от българската интелигенция също бетонира българската мафия като я обслужваше платено.

Помня увъртанията на т. нар. българска интелигенция на празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол, когато още през 1993 г. около Пламен Тимев-Ганди спонсор на празниците се навъртаха сините интелигенти, а в залата на крайбрежен ресторант където бяха събрани всички за хапка -пийка бе Илия Павлов -шеф на „Мултигруп“ …

Известни спортисти, телевизионни дейци, артисти, писатели пишеха възхвали за борци, посветиха им песни, скърбяха за смъртта им и оформяха „героичния“ им облик вместо да изтъкват мутренската им същност, а през това време бизнеса на мафията цъфтеше и се избелваше, мутри от СИК ставаха генерали и шефове в МВР и нагоре …

Но най-голямата илюзия, която избели парите и имиджа на българската мафия бе приемането на страната ни за член на НАТО и ЕС.

Ето една кратка, но интересна публикация на сайта Биволъ посветена на българската мафия и нейните особености ( https://www.bivol.bg/europe-mafia.html)

Европейската народна партия подкрепя мутренския бос Бойко Борисов – “Буда”, когото ЦРУ свързва с “мащабен трафик на амфетамини, източване на горива и пране на пари”, а българската ЦСБОП го е разработвала, за да узнае “приоритетната му престъпна ориентация”.

Партията на европейските социалисти подкрепя правителството на Орешарски – човек на Васил Божков – Черепа, квалифициран от американската дипломация като “един от най-опасните престъпници на България”. Социалистите застават единни зад Сергей Станишев, марионетка на мафията, наложила Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

И при правителството на Буда и при правителството на Черепа просперират едни и същи банки на мафията, “гнили ябълки”, крепени с пари на европейските данъкоплатци.

Ето защо вече 9-и ден българите са на улицата, за да заявят своето отвращение от мафиотизираната държава. Отвращение, което заслужават в пълна степен и охранените европейски политикани с циничната им доктрина за “нашия кучи син”.

Време е да им се каже право в очите: “Ало, европейците, не легитимирайте българските бандити!”

Ето и какво казва Евгений Дайнов за Дойче Веле :

Гражданите срещу мафията

“Съгласен съм напълно с Радан Кънев: в момента няма леви, няма десни, няма центристи. Има граждани и мафия. Ако е така, ако това е разделителната линия, трябва да се направи огромна, много широка коалиция, движение на граждани – обединение, в което да се включат и леви субекти, без да са московски агенти или олигарси. Смяна на модела става през 40 на сто, а не през 4 на сто подкрепа. Аз това искам”, казва Евгений Дайнов.

Според него избори сега и веднага ще върнат олигархията в най-мракобесния й вид. И пак според него, България никога не е имала толкова мракобесно управление като това на ГЕРБ. “Това не бива да се допуска. Трябва да се изработи нов изборен кодекс. И тогава да отидем пред урните. Вярвам, че хората на площадите ще го разберат”, допълва Дайнов.

Лидерът в оставка на “Демократи за силна България” Иван Костов се обърна към участниците в 11-тото национално събрание на ДСБ с реч, в която отдели внимание на българската мафия :

Всичко това е резултат от дългогодишните опити на ДС чрез политическо и медийно инженерство да отстрани знаещите, можещите и критичните хора извън процеса на взимане на политически решения. На 13 май, изглеждаше, че тези опити успяха. На 14 юни стана ясно, че това е заблуда. Хората не приемат ДС и създадената от нея организирана престъпност да са начело на държавата.

Какво не могат уличните протести. Не могат да произведат нито едно конкретно политическо решение, на който и да е проблем на гражданите; не могат да променят политическата система в страната; не могат да изведат българите от икономическата и социалната кризи. Всяко очакване, и натоварване на улицата да решава конкретни политически и управленски проблеми ще завърши с провал за протестиращите и победа на мафията.

Следва да си дадем сметка, защо у нас “мафията си има държава”? Защото представителната партийна система на страната не е демократична, а олигархична. Всички днешните ръководства на управляващите и опозиционната партии не само са свързани, те са част от мафията, сред тях са олигарсите. Тяхното политическо поведение отговаря на природата им. То е съвсем просто: “Ти си на власт, аз викам, че крадеш и рекетираш, после аз крада и рекетирам – ти викаш”.

Наш противник не са техните партийни кариеристи, не са рекетираните банкери и предприемачи. Наш противник не са дори монополистите, а политиците, които им позволяват да злоупотребяват с господстващото си положение. Тези, които позволиха злоупотребите на монополистите и съдействаха страната ни да бъде мафиотизирана, си имат имена. Това са Сакскобургготски, Доган, Първанов, Станишев, Борисов и Цветанов. По отношение на зловещата роля, която играят в грозния политически театър, няма никакво значение дали са аристократи или доносници, комунистическа номенклатура или мутри, турци или българи.

Протестиращите виждат мафиотизирането на българската политика, виждат зад фасадата на българската демокрация грозното лице на олигархичната власт.

Може би наистина имам лична вина, защото не съм спрял мафията. Защо тя е на власт? Защото не ни достигнаха сили, умения и енергия, дори специални знания как да противодействаме.

Определението на Рузвелт за Сомоса, “нашия негодник” се оказа универсално за евроатлантическия свят. Отделни политически формации и правителства в НАТО и ЕС, подкрепят своите негодници в нашата страна, без да ги интересуват последствията върху нашия живот. Ще бъде напълно погрешно да се споделят илюзии за помощ отвън, докато западните лидери не спрат да третират политически ново присъединените страни като дошли от третия свят. Ние идваме от втория, от комунистическия свят.

Политическата дестабилизация на страната няма да бъде преодоляна докато не се създаде десен реформаторски блок. Той трябва да отвоюва властта от мафията и да я върне на гражданите. Истинската реформаторска десница трябва да върне високите европейски критерии за многопартийна демокрация и почтено служене на хората. И да ги постави пред искащите да се очистят от мафията партии.“

По повод тази реч на Костов във форума на в.“Дневник“ намерих подходящ коментар, който я допълва :

~песимист с бедна фантазия

А десните у нас през последните 12 години-в това число включвам и БСП-най-дясната и олигархична партия-

та десните партии у нас през последните 12 години дават на олигарси и политици да трупат милиарди в офшорни сметки в Швейцария, Кипър, офшорни зони! Ако тези пари седяха в България и с тях се правеше бизнес-десните партии щяха да заслужават похвала! Но не! У нас имаме грабеж, корупция, корупция’/корупция прим!“

Ето каква е българската мафия – политици, голяма част от полицията и правораздавателните органи, медии, банкери,продажна част от интелигенцията, олигарски, цели правителства като тези на Луканов, Виденов, Костов, Симеон, Борисов, Станишев, а сега и на Орешарски с подкрепа от много политически партии …

И докато тези омърсени политици включени активно в покриването на мафията, избелване и легализиране на мръсните й пари от измами, наркотрафик, контрабанда, трафик на хора, покриване на монополи в енергетиката и търговията ги припознаваме като народни водачи и гласуваме за тях на избори и не можем да ги свалим от страниците на вестниците и от екраните на телевизорите нещата за нас българите няма да са нормални и няма да имаме никакво бъдеще нито ние, нито децата ни.

Днес дилемата е държавата или мафията и тази дилема е такава от цели 24 години, но ние си мълчахме и очаквахме Луканов, Беров, Виденов, Костов, Сакскобурготски, Станишев, Борисов, Орешарски с помощта на слугите им Доган, Янев, Сидеров и още много други фамилиии да ни „оправят“ в народ подчинен на българската мафия, която го управлява през всичките тези години.

 

*****************************************

 

 

Подкрепи ни в борбата с корупцията в съдебната система и върховете на държавната и общинската власт!

За да имаме възможност да продължаваме да правим независими разследвания и да разкриваме кражби, корупция, лобиране, моля подпомогнете дейността на “БЪЛГАРСКИ ЮРИДИЧЕСКИ КОМИТЕТ- защита на гражданите с правни средства”, защото не е лесно да се бориш с най-големите в държавата !

МОЖЕТЕ ДА НИ ПОДКРЕПИТЕ КАТО НАТИСНЕТЕ ТУК :

                                                                                             

Сайтът “ЮСТИЦИЯ.БГ” е изключителна собственост на Сдружение

“Български юридически комитет-защита на гржданите с правни средства”,
гр, Бургас, 8000, ул. “Гладстон” № 18
имейл: editors@iustitia.bg

ЮСТИЦИЯ.БГ (Iustitia.bg) е информационна агенция за разследваща журналистика и юридически справочник.

Думите отлитат, написаното остава
Verba Volant, Scripta manent.

 

Здравейте , братя и сестри БЪЛГАРИ !
ТРЯБВА ДА УНИЩОЖИМ ШИРЕЩАТА СЕ ПРЕСТЪПНОСТ В СТРАНАТА НИ.
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!
[paypal_donation_button]

______

Помощ за страницата и дейността:

PayPal: editors@iustitia.bg от ТУК

Юстиция.БГ Разследваща журналистика

 

UNICREDIT BULBANK AD
7 Sveta Nedelya Sq.
1000 Sofia
Bulgaria
Fax. +3592/988 4636
SWIFT (BIC): UNCRBGSF
IBAN: BG96UNCR70001521460705
бенефициент : NIZAMOV
___

#ИстинатаБезСтрах

Можете да направите ДАРЕНИЕ като натиснете ТУК !

 

Благодарение на Вас истината няма да остане скрита и никой няма да избяга от нея!

КОЙТО ЖЕЛАЕ, МОЖЕ ДА ПОДПОМОГНЕ “Български Юридически комитет” в Патреон!
До сега сме ВЪРНАЛИ ДЕЦАТА НА МНОГО БЕДНИ , НО ГОДНИ МАЙКИ И БАЩИ СЛЕД КАТО СЪМ ИМ БИЛИ ОТНЕТИ НЕОСНОВАТЕЛНО.

Това са малка част от децата, които сме върнали, водейки безплатни съдебни дела, чрез Български юридически комитет – БЮК . Деца, които са били неоснователно отнети от службите по закрила на детето, от ДОБРИ и ГОДНИ, но БЕДНИ родители, без да бъдат подпомогнати материално, въпреки, че ДА “Закрила на детето” е под юрисдикцията и под управлението на Агенцията по СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ! Не става въпрос за липса на родителски капацитет, а за липса на материални условия, за които държавата е длъжна да осигури един нормален минимум на всяко дете. Ние разкрихме през 2016г., че отнетите деца се дават на приемни семейства, на които държавата плаща над 900 лв./мес./дете. Пари, които ако се дадат на биологичните родители, последните биха им създали прекрасни условия. Знаете за разкритията ни и за корупционна схема в институцията, която се занимава буквално с продажба на български деца на чужденци. Чрез междинни семейства, които социалните определят самостоятелно и безконтролно да осинивяват децата срещу заплащане, децата се изкарват в чужбина, където подставените осиновители предават за осиновяване децата на чужденци извън юрисдикцията на България. По този начин се заобикаля процедурата съгласно закона, която включва обстойна проверка на миналото на осиновителя-чужденец и преценка на риска да бъде предоставено или използвано от него за развратни действия след като са изчерпани всички възможности детето да бъде осиновено от български гражданин. Децата, взети, защото уж били под риск, се предават на непроверени чужденци, където може да са в по-голям риск.
Избягват една опасност като излагат децата на сто други.
Разбира се, това се случва след разговори на четири очи и платени крупни суми под масата на държавните служители. Пари, за които имаме съмнение, че се разпределят нагоре по веригата и достигат до черните каси на партиите, където се използват за купуване на гласове по избори.
Миленчо, Ицо от Варна, бебе Александър от с. Арда, Смолянско, триете деца на вдовицата Даниела Колева от Сливен, 11-те отнети деца на най-голямото българско етническо семейство в Русе, бебето в с. Смирненски, детето на Донка Иванова от Ямбол и много, много други казуси, завършвали или, които ще завършат добре поради щастливата случайност да се заемем с тях БЕЗПЛАТНО. А колко други има, на които не можем да помогнем. Службите по закрила (отнемане) на детето са отнели – за 2018г. – 3000 деца, а за 2019-та година, само до Август изведените от семейството са 2000. Многократен рязък ръст през последните години на изведените от семействата деца, който ние няма да допуснем, защото имаме достатъчно доказателства, че се извършва под чуждестранно давление.
Финансирането на мерки от Плана за действие за изпълнението на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2017 – 2020 г.) и особено на мерките за повишаване на капацитета на специалистите за ранна оценка и сигнализиране на домашното насилие със средства предоставени от чужда държава е недопустимо. Засяга основни елементи на националната сигурност, защото предоставя възможност за чуждо влияние (в конкретния случай Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм). Остава впечатлението, че Норвегия, чрез финансирането на мерки от плана за действие, се опитва да прокарва вече възприети в скандинавските държави методи на работа, които методи най-меко казано са спорни и имат дълбоко травмиращи за семействата последици.
Тук и на PetarNizamov.com
можете да научите за дейността ни по връщане на деца, отнети от социалните от годни, но бедни родители и да бъдете информирани за това което в медиите крият от вас. Знаете и за нашата борба срещу Стратегията за детето 2019-2030г.
Против “Джендър” образованието в училищата .
Против отнеманията на деца от годни родители поради бедност вместо да бъдат стимулирани от държавата !
Представяме ви КАЗУСИТЕ , В КОИТО СМЕ УЧАСТВАЛИ И СМЕ УСПЯВАЛИ ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА ОТНЕТИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗА ДЕСЕТКИТЕ ОТНЕТИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ И ВЪРНАТИ ОТ НАС ДЕЦА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ можете да прочете като натиснете върху връзката: https://petarnizamov.com/десетките-отнети-от-социалните-и-върн/
Знаете и за нашите съдебни битки срещу социалните и върнатите десетки деца обратно при биологичните им и любящи ги родители.
Знаете за нашата борба за въвеждане на час по родолюбие в училищата.
Знаете и за нашата борба срещу НПО-тата в училищата и опитите за промиване на мозъците на малчуганите.
Знаете и за закрилата, която сме предоставяли на бедни, болни, възрастни и сиргаци, които сме настанявали в общински жилища, дарителски и кръводарителски акции.
Знаете и за борбата на Политическа партия (в процес на регистрация) – “РОДИНА” срещу Статуквото. Срещу олигарсите и техните покровители и създатели.
Знаете и за нашите съдебни и граждански битки срещу застрояването на дивите дюни, зелените площи. Срещу обгазяването и замърсяването на земята, водата и въздуха.
Знаете за спрените строежи на плажовете след нашите акции.
Знаете за уволнените директори на областни дирекции по социално подпомагане, началници на РПУ-та, на кметове на общини – отстранени от длъжност и обвинени в корупция след нашите разкрития и граждански действия.
Знаете за нашите гражданско движение и цивилните отряди за защита на жените и вярата, осъществяващи защита на границата на България срещу нелегално нахлуващи през нея мигранти и дезертьори от ИСИС, АлКайда, Ал Нусра и др.
Знаете за подкрепата, която получваме от управляващата партия в Италия, Шведски демократи, СПД – Чешка република и мн. други патриотично настроени парламентарни политически групи и организации в Западна и Централна Европа.
Ние не говорим, ние действаме. Ние работим в полза на обществото, а не си чешем езиците !
Петър Низамов
Председател на “Български юридически комитет”
Председател на “Свободна Европа”
Председател на “Evropský štít – Česká republika”
С подкрепата на Патреон

Здравейте , братя и сестри БЪЛГАРИ !

ТРЯБВА ДА УНИЩОЖИМ ШИРЕЩАТА СЕ ПРЕСТЪПНОСТ В СТРАНАТА НИ.

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!

С подкрепата на Патреон: https://www.patreon.com/PetarNizamov

Здравейте , братя и сестри БЪЛГАРИ !
ТРЯБВА ДА УНИЩОЖИМ ШИРЕЩАТА СЕ ПРЕСТЪПНОСТ В СТРАНАТА НИ.
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!

Здравейте , братя и сестри БЪЛГАРИ !

ТРЯБВА ДА УНИЩОЖИМ ШИРЕЩАТА СЕ ПРЕСТЪПНОСТ В СТРАНАТА НИ.

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!

 


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/iustq3cl/public_html/wp-content/plugins/about-author/author-setting/about-author-use-shortcode2.php on line 24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.