КАК КОМИНТЕРНА ЛИКВИДИРА БЪЛГАРСКОТО РЕВОЛЮЦИОННО ДВИЖЕНИЕ В МАКЕДОНИЯ !  |  iustitia.bg 
  • 28/1/2021

    14C

КАК КОМИНТЕРНА ЛИКВИДИРА БЪЛГАРСКОТО РЕВОЛЮЦИОННО ДВИЖЕНИЕ В МАКЕДОНИЯ !

Споделете публикацията за да достигне до повече хора тази информация !
КАК КОМИНТЕРНА ЛИКВИДИРА БЪЛГАРСКОТО РЕВОЛЮЦИОННО ДВИЖЕНИЕ В МАКЕДОНИЯ !
Здравейте , приятели, аз съм Петър Низамов, а това е моят бърз коментар по актуалните теми.
За да достигне до повече хора, моля харесайте, абонирайте се и споделете видеото!
След като КомИнтерна поръчва убийството на Тодор Александров, започват вътрешни борби между комунистите във ВМРО- наречени “Протогеровисти” – на Александър Протогеров и националистите – “Михайловисти” на Ванча Михайлов.
Първите са обвинени за убийството на Т.Александров и Ванчо Михайлов, който има доста силни позиции в Българската следвоенна съдебна и изпълнителна власт започва една чистка до 3-то коляно на всички замесени, което превръща улиците на София в плацдарм на вътрешната война, където са емигрирали повечето дейци на ВМРО след Парижките мирни договори , сложили края на Първата Световна Война (Втората национална катастрофа на България).
Така и общественото мнение се настройва срещу ВМРО заради десетките ежедневни показни убийства.
ВМРО винаги се е занимавала с убийства. Само, че когато убиват югославския крал Караджорджевич в Марсилия, заедно с външния министър на Първата военна сила тогава и Голямата победителка от ПСВ – Франция, през 1934г., с оглед на Балканската федерация , в която само България не участва,има реална опасност от окупация на България и за това Цар Борис III я забранява.
Цялата доктрина на ВМРО е свързана с убийства на видни представители на турската , а после и на сръбската, и гръцките власти.
След 1903г. и провала на Илинденско-Преображенското въстание, ВМРО изцяло се преориентира към убийства на големци и идеята за всеобщо въстание е изоставена.
ПЕТЪР НИЗАМОВ
Споделете публикацията за да достигне до повече хора тази информация !

Вашият коментар

×

ХАРЕСАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК!