ОТНОВО ЗА МАСКИТЕ и КОВИД19 – Проф. Христо Тасков  |  iustitia.bg 
  • 28/1/2021

    14C

ОТНОВО ЗА МАСКИТЕ и КОВИД19 – Проф. Христо Тасков

Споделете публикацията за да достигне до повече хора тази информация !

ОТНОВО ЗА МАСКИТЕ

Бях решил да не пиша повече по темата за COVID-19, но дискусията ПРОТИВ и ЗА НОСЕНЕТО НА МАСКИ продължава. Подробно съм обяснил, защо ТРЯВБА да се носят маски в един мой пост преди десетина дни. Сега ще се опитам да го обясня по най-простия възможен начин.

Хирургът носи маска, не за да се предпази от заразяване от пациента, а за да предпази ТОЙ ДА НЕ ЗАРАЗИ с капчици от устата оперативното поле по време на операцията.

Питам ви, КОЙ ОТ ВАС БИ СЕ СЪГЛАСИЛ ДА БЪДЕ ОПЕРИРАН ОТ ХИРУРГ БЕЗ МАСКА И РЪКАВИЦИ?

Същото е при COVID-19. Има страшно много ЗДРАВИ ЗАРАЗОНОСИТЕЛИ на които на челото не е написано COVID-19. Това че човек е видимо здрав не означава, че не може да зарази околните. Обикновените маски предпазват В НИСКА СТЕПЕН НИЕ ДА СЕ ЗАРАЗИМ , но ПРЕДПАЗВАТ В ГОЛЯМА СТЕПЕН капчиците при говорене, кихане и кашляне да не се разпространяват и да не заразяват ОКОЛНИТЕ. По този начин ЗНАЧИТЕЛНО СЕ НАМАЛЯВА ВЕРОЯТНОСТТА вирусът да попадне във въздуха около нас или капчиците да попаднат върху повърхностите. Това е един от НАЙ ПРОСТИТЕ И ЕВТИНИ НАЧИНИ за значително ограничаване на епидемията.

ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕМ СОЛИДАРНИ И ВСИЧКИ ДА НОСИМ МАСКИ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА.
ОТ МИНАЛАТА СЕДМИЦА СЗО ПРЕПОРЪЧВА ВСИЧКИ ДА НОСИМ МАСКИ

Когато човек е САМ в двора, в парка, на пуста улица, площад и т.н. не е необходимо да носи маска. Но днес по телевизията видях хора без маски на пазара и в църквите. Така няма да се преборим с епидемията. Цената на една маска е между 1 и 2 лева, по-малко от кутия цигари. ШАЛЪТ също предпазва, ако е добре поставен. Дори за дамите може да е и много фешън. Но трябва ежедневно да се пере.

Споделете публикацията за да достигне до повече хора тази информация !

Вашият коментар

×

ХАРЕСАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК!