Трябва ли да свикнем с мисълта, че оттук нататък “ще живеем с коронавируса врата до врата”  |  iustitia.bg 
  • 17/1/2021

    14C

Трябва ли да свикнем с мисълта, че оттук нататък “ще живеем с коронавируса врата до врата”

Споделете публикацията за да достигне до повече хора тази информация !

Трябва ли да свикнем с мисълта, че оттук нататък “ще живеем с коронавируса врата до врата”? Възможно ли е да придобием “колективен имунитет” срещу COVID-19 и време ли е за разхлабване на мерките срещу заразата?

“Доста са противоречиви информациите, които има за реакцията на имунната система срещу коронавируса. Тя играе значима роля в ограничаване на инфекцията. Пример за това са редицата хора, които са позитивни, но нямат клинични прояви”, коментира тя.

“Друго доказателство в тази посока е, че има хора, които имат леки прояви, средно тежки и тежки. При всеки един от тях има различно ниво на справяне с инфекцията от страна на имунната система. Има и млади хора, които са без допълнителни рискове, които доста тежко изкарват инфекцията. За щастие тези случаи са единични. Най-вероятно при тях се касае за някакви вродени аномалии в имунната система”, обясни проф. Елисавета Наумова, началник на клиниката по Клинична имунология в Александровска болница и председател на Българската асоциация по клинична имунология.

Споделете публикацията за да достигне до повече хора тази информация !

Вашият коментар