Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_external_lib' not found or invalid function name in /home/iustq3cl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303
Българска лекарка в Лондон: Подценяването на COVID-19 е лудост, цели семейства загинаха  |  iustitia.bg 
  • 19/9/2021

    14C

Българска лекарка в Лондон: Подценяването на COVID-19 е лудост, цели семейства загинаха


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/iustq3cl/public_html/wp-content/themes/usticia/template-parts/content.php on line 35

Българска лекарка в Лондон: Подценяването на COVID-19 е лудост, цели семейства загинаха

Пристигна дарение от Индия за борба с КОВИД19

Ама как ще я чуят … Не виждате ли, че имаме проблеми със слуха?
Чуваме само това, което ни е изгодно.
Чуваме само двама слаби лекари извън борбата с коронавируса. Другите са … Те не разбират.
Виждаме само Швеция . Нищо, че до вчера протестирахме против въвеждането на техния модел на отнеманията на деца…Както това се случва в Швеция и Норвегия .
Очаквам сега и мен да ми обяснят къде точно вземали деца и къде не вземали.
Нищо, че председателстваната от мен организация БЮК-Български Юридически комитет-защита на гражданите с правни средства е върнала десетки деца на родителите си. Нищо. Те знаят повече. Те са чели “Мани мани бг блог спот”…

ПЕТЪР НИЗАМОВ

Д-р Милена Ангелова е анестезиолог в една от най-големите болници в английската столица

COVID-19 далеч не е опасност само за възрастните и хората със съпътстващи заболявания, а подценяването му е равносилно на лудост. Това предупреждава от личен опит д-р Милена Ангелова – анестезиолог-реаниматор в една от най-големите болници в Лондон – „Кингс Колидж”

Вирусът имал и полезно действие: “София Прайд” се отменя заради Covid-19

В интензивното отделение на лечебното заведение средната възраст на пациентите е между 40 и 50 години. Все хора, които според д-р Ангелова, сега се борят за въздух, а ако не беше вирусът, щяха да имат поне 20-годишен хоризонт за живот. „Предизвикателствата в професионален и човешки план в момента са изключителни. Това е криза, която е много отвъд здравната система. Това е трагедия“, коментира д-р Ангелова.

Над 12 хиляди души. Толкова са починалите от коронавируса във Великобритания. Страна, която в началото на пандемията избра либералния път за справяне със заболяването, но за съжаление към днешна дата е една от най-засегнатите. Смъртните случаи са стотици за денонощия, а общият брой на инфектираните достигна 94 хиляди.

Д-р Милена Ангелова живее във Великобритания от 11 години. В болницата, в която работи, има около 90 болни от COVID-19. Все хора стигнали до най-тежкия стадий на болестта. „За съжаление аз в момента съм свидетел на човешки трагедии, цели семейства загинаха. Министър-председателят, самият той беше в болница с пневмония от коронавирус. Още не мога да преценя какъв ще е изходът от това”, споделя тя.

Кризата завари англичаните неподготвени въпреки предупрежденията на засегнатите вече държави. Но според нашата съгражданка няма масов упрек към правителството за по-либералните мерки в началото. В болница „Кингс Колидж“ е открит първият случай на инфектиран от коронавирус при пациент, настанен в интензивно отделение. Така за отрицателно време в болницата се прави пълна реорганизация. „В нормални обстоятелства сме едно много голямо отделение с 69 интензивни легла, с 30 консултанта, с много обучаващи се, с около 500 сестри. В момента нашият капацитет е удвоен. Сега имаме 136 в реанимационното отделение. Почти всички от тях са запълнени”, разказва още д-р Ангелова.

Чухте ли? В Бужумбура – столицата на Бурунди нямало извънредно положение. Защо? Видяхте ли как ни лъжат?

Лекари, които са с други специалности сега са преместени в интензивното. „Това, на което станах свидетел и в което съм пряк участник е нещо невероятно. Действително ние сме в условия на пандемия, на практика военно положение. Нещата се промениха, създадоха, организираха буквално за една нощ. Няма чувство за хаос, няма чувство за страх. Напротив. Много спокойно, методично начинът на работа се промени“, коментира българската лекарка.

Въпреки удвоеният капацитет, няма места за всички, които се нуждаят от помощ. Няма апарати, няма диализни машини, няма достатъчно лекарства. Затова най-тежките случаи дори не стигат до интензивното отделение. Както във всяка болница така и в „Кингс Колидж“ витае и усещането, че опасността за медиците също е голяма. Процентът на лекарите работещи в нея, които са преболедували от COVID-19 е „значителен“ по думите на д-р Ангелова.

Тя казва, че през последните два дни се усеща успокоение в болницата. Според лекарите причината е, че мерките, които британското правителството предприе преди повече от 2 седмици дават резултат сега. „Може би ние минахме пика, надявам се, може би вече нещата ще станат по-лесно от тук нататък”, заключи анестезиоложката.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/iustq3cl/public_html/wp-content/plugins/about-author/author-setting/about-author-use-shortcode2.php on line 24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.