Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_external_lib' not found or invalid function name in /home/iustq3cl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303
Мъжът на Шефката на контейнерите ЕВЪРГРИЙН : “Аз създадох “Мултигруп”. Аз внесох първия контейнер с “Марлборо” от Швейцария след 1989-а. Аз строя комплекс от апартаменти в Банско”  |  iustitia.bg 
  • 19/9/2021

    14C

Мъжът на Шефката на контейнерите ЕВЪРГРИЙН : “Аз създадох “Мултигруп”. Аз внесох първия контейнер с “Марлборо” от Швейцария след 1989-а. Аз строя комплекс от апартаменти в Банско”


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/iustq3cl/public_html/wp-content/themes/usticia/template-parts/content.php on line 35

Напоследък контейнерният транспорт е на фокус след като бяха заловени няколко стотин морски контейнера с нелегален италиански боклук на пристанищата Варна и Бургас на италианската линия ЕВЪРГРИЙН ЛАЙН.

Боклукът, който превозваше компанията беше лъжливо деклариран , а линията не е изпълнила задължението си да уведоми властите по силата на клаузата CLEAN ON BOARD . Напоследък работата на компанията не върви много добре, а и нейният агент в България – БИ ЕС ЕЙ БЪЛГАРИЯ ООД с управител – СНЕЖАНА ВАЛЕНТИНОВА СУРТАЛОВА и собственици : „БУЛКОНТ“ ООД, ЕИК/ПИК 103962057, 5000 лв. „БОСФОРУС ШИПИНГ ЕЙДЖЪНСИ“ АД, Чуждестранно юридическо лице, държава: ТУРЦИЯ, 5000 лв. НЕ СЕ ГРИЖИ ЗА РЕПУТАЦИЯТА НА КОМПАНИЯТА. Във фейсбук е създадена група на пострадалите от линият, или по-точно от техните агенти.

Коя е г-жа СНЕЖАНА ВАЛЕНТИНОВА СУРТАЛОВА ? Тя съдружник в СИСАМ БЪЛГАРИЯ ООД и ИНТЕРФЛУКС ЕООД . От тук си задаваме въпроса от къде тази дама притежава това имущество и влияние ( тя е управител на агента на линията за цяла България) Тя е съпруга на АЛЕКАНДЪР СУРТАЛОВ от ДПС . Контейнерната компания Евъргрийн пред фалит заради БИ ЕС ЕЙ България ? Бойко ли стои зад Кипърската офшорка управляваща една от най-големите контейнерни компании в България – Hapag-Lloyd Преди около 5 години покрай изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов се заговори за една катастрофа отпреди месец и половина, в която загина бившият кмет на Крапец Александър Сурталов, приятел на Сертов. От една страна, стана ясно, че колата “Опел Астра”, с която е пътувал Петко Сертов, е на Теодора Кондова, която е племенница на Александър Сурталов, пише 24chasa.bg. От друга страна, по информация на журналистката Маргарита Михнева инцидентът със смъртта на Александър Сурталов не е случаен, а е инсценировка.

 
 

Катастрофата се е случила около 20 ч на 31 октомври на 500 метра от шабленското село Ваклино по посока разклона на Крапец, където екскметът има къща. Загиват Сурталов и 30-годишният Васелин Иванов от с. Граничар – водачът на фолксвагена, с който двамата се возили. Шофьорът е бил пиян, заявиха за “24 часа” ден след ужасяващата катастрофа разследващи от Добрич. “Катастрофата е станала на мостчето, на 500 метра след Ваклино, след като двете гуми на колата попадат на чакъла на банкета и тя занася. Следва фатален удар в дърво, след което и шофьорът Васелин Иванов, и Сурталов загиват на място. По-важен свидетел е като че ли кметът на Дуранкулак Зюмбюл Медарев, защото Васелин и Сурталов са пили в неговото село, преди да се качат на колата и да загинат. “Този Васелин беше взел барчето над ресторанта в нармага на центъра. Мина цяла година обаче, нищо не направи, използваше го за място за разпивки, малко тъмна история. Суртала се бе свързал с Васелин, който е от съседното село Граничар, да му върши някаква работа по изборите. Поводът да се запият е, че наскоро Суртала продал една от колите си и Васелин все го врънкал да почерпи. Двамата са били с 4 промила алкохол и са карали със 170 километра в час на смрачаване”, каза Медарев, според когото версията “убийство” е глупост.

 

За инцидента с побой над Сурталов отпреди осем години Медарев смята, че бившият му колега е бил бит, защото в един момент дължал пари на някого. Имаше съдружник, с когото строяха апартаменти в Банско, и че изкара пари оттам”, каза още Медарев. Какъв беше като кмет? “Веднага да дойде журналист! Бетонират тракийската могила към Крапец!”, заяви преди 12 години отривисто в телефонната слушалка тогавашният кмет на Крапец Александър Сурталов. След 2 години кметуване обаче Александър Сурталов напуска поста си. През 2011 г. той е пребит от група младежи във Варна, където всъщност живее и има фирма и офис. По това време е кандидат за общински съветник от ДПС в Шабла. Кметът напуска и ДПС и изведнъж се озовава на престижния пост на заместник-председател на Партията на зелените.

Изведнъж става ясно, че екскметът Александър Сурталов и съпруг на управителката на представителите на линията ЕВЪРГРИЙН е агент „Иванов“ от бившето Първо главно управление на Държавна сигурност.

През 2009-а Александър Сурталов подаде оставка като кмет на Крапец, с мотива, че се чувства безсилен да направи каквото и да е, защото всички негови предложения се блокират. На този пост той беше избран като представител на ДПС, като в последствие напусна тази политическа сила и се присъедини към „Партия на Зелените“, където заемаше поста председател на политическия съвет.

ВРЪЗКА С ЛИНИЯТА !

Напоследък се чува, че контейнерната линия ЕВЪРГРИЙН не върви много добре, особено обособената част в България , която се управлява от съпругата на десарския агент „Иванов“ от 5-то Главно на ДС , и бивш кмет на ДПС.

снежана сурталова

Клиенти се оплакват, че трябва да чакат около месец за да им бъде осигурен контейнер, въпреки, че им е обещавана и потвърждавана друга дата. В резултат на това са изгубили клиенти поради неспазени срокове. Може би това се дължи, на факта, че една голяма част от задържаните контейнери с италиански боклук са именно на линията ЕВЪРГРИЙН и според клиентите , поради слаба организация , недобросъвестност или надменност и лицемерие от страна на управляваната на Сурталова фирма БИ ЕС ЕЙ БЪЛГАРИЯ ЕООД , същите са прекратили въобще отношенията си с италианската линия, която стана през последните години една от големите в Света именно поради ниските си цени. Един такъв пример е клиент, който е бил съден от Сурталова и фирмата им за такси натрупани с пристанище по дестинация, които не са дължими от товародателя, ам и от получателя. Евъргийн не само , че събира таксите от чуждестранния получател, но и БИ ЕС ЕЙ БЪЛГАРИЯ ООД на Сурталова завежда иск за вече платените от клиента на българския търговец суми. В последствие Сурталова точно по примера на мъжа си, който е бил доносник на комунистите , заплита такива интриги, че отказва много от превозвачите да работят с него, което принуждава последният да и плати сумите извънсъдебно със споразумение, подписано от Сурталова. Въпреки това, въпреки съгласието си, тя настоява да и се плати допълнителна сума от 350 лева, която не е уговорена. Точно такива случаи отказаха доста износители да букират контейнери през ЕВЪРГРИЙН , чийто изключителен представител за България е фирмата на Сурталова, жената на доносника „Агент Иванов“. Нещо повече. Въпреки задълженията си по договора с линията , фирмата на СУРТАЛОВА предлага цени на своите клиенти, значително завишени в сравнение с тези, които предлага централата на линията в Италия. Може би, защото според агентския си договор Сурталова има право на 35 евро възнагражение за контейнер, което със сигурност не би напълнило , поне според мен очите на хора пред облагодетелствани от стария режим, а сега отглеждани по време на „демокрацията“. Освен това, самите служители на БИ ЕС ЕЙ БЪЛГАРИЯ ООД , например Мартин Костадинов и Димитър Станчев си признават, че линията е претърпяла огромни загуби, поради което е завишила цените си двойно от предната година. Вероятно по-голямата част от завишението не се дължи на цените на линията , а на недобросъвестно и користно завишаване на централните цени самоволно. Ще следин казуса ! Очаквайте продължение и публикуване на документи ! Разследването продължава !


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/iustq3cl/public_html/wp-content/plugins/about-author/author-setting/about-author-use-shortcode2.php on line 24