Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_external_lib' not found or invalid function name in /home/iustq3cl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287
Професор Христо Тасков : Когато беше открит вирусът причиняващ СПИН (ХИВ), веднага се появиха не малко хора, които отричаха неговото съществуване.  |  iustitia.bg 
  • 5/8/2021

    14C

Професор Христо Тасков : Когато беше открит вирусът причиняващ СПИН (ХИВ), веднага се появиха не малко хора, които отричаха неговото съществуване.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/iustq3cl/public_html/wp-content/themes/usticia/template-parts/content.php on line 35

ПО ПОВОД НА ТЕЗИ, КОИТО СЕГА ОТРИЧАТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА КОРОНА ВИРУСА И НАЛИЧИЕТО НА ЕПИДЕМИЯ

Аз няма да се впускам в спорове с тях. Това е безсмислено, защото от как свят светува е имало хора, които отричат винаги и всичко (в психологията има термин за това явление). Има ги и сега и ще ги има и в бъдеще. Аз искам да ви разкажа една история от преди 30-40 години.

Трябва ли да свикнем с мисълта, че оттук нататък “ще живеем с коронавируса врата до врата”

Когато беше открит вирусът причиняващ СПИН (ХИВ), веднага се появиха не малко хора, които отричаха неговото съществуване. Дори се появи доста голямо движение, предвождано от „лекар“, което се опитваше да докаже, че никой не е видял вируса и всички публикации са плод на фантазиите на учените. Един президент на африканска държава разпространяваше твърдението, че няма епидемия от СПИН, а това е от бедността и че светът не е необходимо да се бори с някакъв въображаем вирус, а да подпомага бедните в Африка. Той беше толкава „убеден“ в своята теза, че се опита да я защити на един световен конгрес по СПИН в Африка. Естествено след петата минута остана сам в залата да обяснява теорията на себе си.

Всичко това беше докато се откриха лекарства срещу ХИВ. И тогава всички, които отричаха вируса и епидемията се наредиха първи за лекарствата и бяха най-гръмогласни в искането светът да ги лекува.

Кристиан Дростен – главният вирусолог на берлинската клиника “Шарите” и водещ германски експерт по темата Ковид-19

Четейки аргументите на отричащите сега вируса, епидемията и ваксините, аз сякаш съм се върнал 30-40 години назад. Същите аргументи за отричане , същия гръмогласен шум. Нищо нова под слънцето. И очаквам с любопитство да видя внезапното преобразяването на 180 градуса при тези хора, когато се открие лекарство или ваксина срещу COVID-19. И дали същите хора няма да се наредят ПЪРВИ на опашката, за да ги получат. И съм сигурен, че тогава пак така гръмогласно ще питат държавата и света, защо не им осигурява „безплатно“ лекарството и ваксината.

В НАУКАТА ЗА ВЕРОЯТНА ИСТИНА СЕ ПРИЕМА ТОВА, КОЕТО Е ПУБЛИКУВАНО ОТ ТРИ НЕЗАВИСИМИ ГРУПИ УЧЕНИ В НЕЗАВИСИМИ НАУЧНИ СПИСАНИЯ СЛЕД ЩАТЕЛНА ПРОВЕРКА ОТ НАЙ-МАЛКО ТРИМА РЕЦЕНЗЕНТИ ЗА ВСЯКА ПУБЛИКАЦИЯ.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/iustq3cl/public_html/wp-content/plugins/about-author/author-setting/about-author-use-shortcode2.php on line 24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.